23 mars, 2007

Kyllingsuppe

I går blei middagen min uvanleg vellukka, faktisk så vellukka at eg har skreve ned oppskrifta. Her er den:

Ingrediensar til ein porsjon
1 grilla kyllinglår
1 gulrot
2 små poteter (eller 1 stor)
10 cm purre
1/2 løk
ca 2 dl vatn
ca 1 dl mjølk
1 klatt smør
1 spiseskei mjøl
1 teskei buljongpulver, eller ein halv buljongterning (kva type er ikkje så farleg, berre det ikkje er fiskebuljong)

Sett ei lita til middels stor gryta på omnen med omtrent to dl vatn i, og skru på full guffe. Ta heller litt lite vatn fyrst, og fyll på så det dekker grønsakene om du ikkje hadde nok i frå byrjinga av. Skrell potetene og gulrota. Skjær potetene i i terningar, og gulrota og purren (sjekk godt mellom laga, det er ofte jord der som du må vaska vekk med kaldt vatn) i skiver, og ha det oppi vatnet saman med buljongen. La det koka i ti minutt medan du skjærer kyllingen i bitar (eg tok av skinnet, men dei som vil kan sikkert la det vera på) og dekkar bordet.

Hell innhaldet i gryta over i noko anna, og sett den tilbake over varmen. Ha i smør, vent til det er smelta, og rør i mjølet. No har du ein jamning av mjøl og smør, og du skal spe med mjølk. Ha i halvparten av mjølka og rør fort og masse, for å få ut klumpane. Ha i resten av mjølka, og rør fort og masse ein gong til medan det koker opp. Når det har kokt eit minutt eller to ser du at det er blitt litt tjukt, og du kan hella i grønsakskrafta. Det er ingen krise om du får med grønsakene òg, men då vert det vanskelegare å røra ut eventuelle klumpar som har lurt seg unna vispen. Rør til det kokar opp, og la det koka eit minutt eller to. Til slutt har du i grønsakene og kyllingen, og lar alt småkoka i to minutt. Og så er det berre å eta!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

mmmmm, dettan va ei suppe som tenåringene i huset til og med likte....sjøl så dryssa æg litt frisk persille på til slutt, nam!!!

4:36 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home